Κάλεσμα για συμμετέχοντες: Έρευνα σχετικά με τις πνευματικές εμπειρίες ανθρώπων που ακούν φωνές ή/και έχουν άλλες ασυνήθιστες εμπειριες

Ονομάζομαι Λουκία Χαϊδεμενάκη, είμαι ψυχολόγος και εκπαιδευόμενη στην εικαστική ψυχοθεραπεία. Ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα για τις εμπειρίες φωνών, οραμάτων και άλλες ασυνήθιστες εμπειρίες. Διεξάγω μία έρευνα σχετικά με τις μυστικιστικές εμπειρίες των ανθρώπων που ακούν φωνές, βλέπουν οράματα ή έχουν άλλες ασυνήθιστες εμπειρίες.

Αναζητώ άνδρες και γυναίκες που έχουν τέτοιες εμπειρίες και θα ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτή την έρευνα.

Είσαι:

- Κάποιος/α που έχει εμπειρίες ακούσματος φωνών, θέασης οραμάτων ή/και

άλλες ασυνήθιστες εμπειρίες - Κάποιος που ενδιαφέρεται για πνευματικά, θρησκευτικά ζητήματα και έχεις

βιώσει μυστικιστικές εμπειρίες - Ενήλικος, άνω των 18 ετών

Τι στόχο έχει η έρευνα αυτή;

Ο στόχος της έρευνας είναι η μελέτη των μυστικιστικών εμπειριών των ανθρώπων που ακούν φωνές, βλέπουν οράματα ή έχουν άλλες ασυνήθιστες εμπειρίες. Σκοπός είναι να ακουστούν οι διαφορετικές οπτικές των ανθρώπων με τέτοιες εμπειρίες. Ακόμη, ενδιαφέρομαι με ποιο τρόπο κατανοείς εσύ τις εμπειρίες σου, με ποιο τρόπο σχετίζεις την πνευματικότητα με τις εμπειρίες σου, αν οι μυστικιστικές εμπειρίες διαφέρουν από άλλες εμπειρίες που είχες, πως σε επηρεάζουν, αν έχεις μοιραστεί αυτές τις εμπειρίες με κάποιον στο κοντινό σου περιβάλλον και αν έχεις μοιραστεί την εμπειρία σου ερχόμενος σε επαφή με το σύστημα ψυχικής υγείας.

Πρέπει να συμμετέχω;

Είναι απολύτως δική σου απόφαση το αν θα συμμετέχεις ή όχι. Αν αποφασίσεις να συμμετέχεις, θα σου ζητηθεί να συμπληρώσεις το έντυπο συγκατάθεσης συμμετοχής στην έρευνα. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, αλλάξεις γνώμη, μπορείς να αποσυρθείς μέχρι και 2 εβδομάδες μετά την συνέντευξη.

Τι θα χρειαστεί να κάνω αν συμμετέχω στην Αν αποφασίσεις να συμμετέχεις, θα κάνουμε μία συνέντευξη. Η συνέντευξη θα χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα συζητήσουμε για τις εμπειρίες σου και στο δεύτερο μέρος θα σου ζητήσουμε να χρησιμοποιήσεις ξυλομπογιές ή χρώματα παστέλ σε χαρτί Α3, για να εκφράσεις/απεικονίσεις την εμπειρία σου, με οποιοδήποτε τρόπο. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει συνολικά, περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Πότε θα γίνει η συνέντευξη;

Μπορούμε να το αποφασίσουμε μαζί.

Η έρευνα διέπεται από το απόρρητο;

Ναι. Η συμμετοχή στην έρευνα είναι ανώνυμη και εμπιστευτική. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αναφέρεται το όνομα σου ή κάποιο στοιχείο που να σε αναγνωρίζει. Η συνέντευξη θα ηχογραφηθεί και θα σου ζητηθεί να πάρουμε μία φωτογραφία το εικαστικό σου έργο. Για να διασφαλιστεί η ανωνυμία σου, θα σου ζητηθεί να δηλώσεις ένα ψευδώνυμο στην φόρμα συγκατάθεσης. Με το ψευδώνυμο αυτό θα γίνεται η αναφορά στα σχόλια σου ή στο έργο σου, σε όλη τη διάρκεια της μελέτης.

Αν ενδιαφέρομαι να συμμετέχω;

Αν ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις μπορείς να το συζητήσεις με κάποιον που εμπιστεύεσαι και να επικοινωνήσεις μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Μπορούμε να συζητήσουμε και να απαντήσω σε ερωτήσεις που έχεις, πριν αποφασίσεις να συμμετέχεις στην έρευνα. Αφού μιλήσουμε, μπορείς να αποφασίσεις αν επιθυμείς να συμμετέχεις ή όχι.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Λουκία Χαϊδεμενάκη

 

Πρόσθετες πληροφορίες