Προσεγγίζοντας την εμπειρία των φωνών - Βιωματικό Σεμινάριο στην Λέρο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 19/11 και ώρα 17:00 και Σάββατο 20/11 και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο βιωματικού τύπου υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεραπευτηρίου ΓΝ ΚΥ Λέρου, της Ψυχιατρικής κλινικής ΚΘΛ και του δικτύου "Ακουγοντας Φωνές" Ελλαδος.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΘΛ την πρώτη μέρα και καιρού επιτρέποντος στην Καζέρμα τη δεύτερη μέρα.  Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6949509432, Αθανάσιο Κουλούρη ειδικευόμενος ψυχιατρικής ή στο 6974952482, Ιωάννα Σούλα, ψυχολόγος, υπέυθυνοι οργανωτικής επιτροπής.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι οι επαγγελματίες υγείας να πάψουν στο μέλλον να αντιμετωπίζουν τις φωνές ή τις λεγόμενες “ψευδαισθήσεις” σαν συμπτώματα ενός “ελαττωματικού εγκεφάλου”, αλλά ως βιώματα με νοήματα που συνδέονται στενά με την προσωπική ιστορία κάθε ατόμου. Σε αντίθεση με τη συνήθη προσέγγιση των ψυχιάτρων που περιλαμβάνει την καταστολή, με πολλές καταστροφικές προεκτάσεις όπως ο στιγματισμός, η κοινωνική απομόνωση και η αποδυνάμωση, το σεμινάριο θα προσπαθήσει να προσφέρει επιλογές χειραφέτησης  και θα επικεντρωθέι στη σημασία σχηματισμού ομάδων αυτοβοήθειας και αξιοποίησης της πολύτιμης γνώσης των ανθρώπων που έχουν ακούσει φωνές.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που δουλεύουν με ανθρώπους που ακούνε φωνές, ανθρώπους με αντίστοιχες εμπειρίες (ακουστικές, οπτικές, οσφρητικές…), σε φίλους ή συγγενείς τους και τέλος είναι ανοιχτό σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για αυτές τις εμπειρίες.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε απο καρδίας το ΘΕΙΚΟΝ - καφε, λέρος και το ΚΟΙΣΠΕ (κοινωνικός συνεταιρισμός δωδεκανήσων) για τη συνδρομή τους και τη στήριξη τους με υπηρεσίες catering στη διενέργεια της δράσης

 

leros

Πρόσθετες πληροφορίες