Ψυχοφάρμακα : ο ρόλος τους και τα όριά τους

Αγαπητοί φίλοι και φίλες


Όπως γνωρίζετε, ως δίκτυο “Ακούγοντας Φωνές” συμμετέχουμε και στηρίζουμε, στα πλαίσια της "Πρωτοβουλίας για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία" τη διοργάνωση μιας σειράς εκπαιδευτικών συναντήσεων / συζητήσεων γύρω από θεματικές ενότητες για τις οποίες υπήρξε έντονο ενδιαφέρον.

Στα πλαίσια αυτά υπενθυμίζουμε την 3η συνάντηση της με θέμα:
" Ψυχοφάρμακα : ο ρόλος τους και τα όριά τους. Ποια λογική και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο μονόδρομος του ψυχοφάρμακου.",
 

την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016, 19.00-2100,
στο στέκι του Δικτύου Hearing Voices Network,
στη διεύθυνση Τροίας 44 και Γ Σεπτεμβρίου..


 Την ευθύνη για την οργάνωση και συντονισμό της συζήτησης έχουν αναλάβει εκ μέρους του δικτύου Hearing VoicesNetwork οι Λίλιαν Χαριτάκη Άσιμου και Καρατζαφέρης Λυκούργος. Θα πραγματοποιηθούν σύντομες εισηγήσεις και  θα ακολουθήσει συζήτηση. Όποιος/α ενδιαφέρεται να συνεισφέρει στην αρχική εισήγηση μπορεί να επικοινωνήσει στο 694 430 2577.
Και η συγκεκριμένη συνάντηση είναι ανοικτή σε όλες και όλους που ενδιαφέρονται και φυσικά δε χρειάζεται προεγγραφή ή οποιαδήποτε οικονομική συνεισφορά. 

Όπως ζητήθηκε από τις προηγούμενες συναντήσεις παραθέτουμε και προτεινόμενη βιβλιογραφία σχετική με τα θέματα που θα συζητηθούν

John Watkins: Healing Schizophrenia: Using Medication, (Michelle Anderson Publishing, 2006)
David Healy: Psychiatric Drugs Explained Churchill Livingston (Paperback 5th ed. 2011)
Joanna Moncrief: The Myth of the Chemical Cure, (Palgrave,2008)  


Δείτε επίσης και το «Σταματώντας τα Ψυχοφάρμακα: Μια Συνάντηση Απόψεων» στο:
 https://www.youtube.com/watch?v=In4CbrVdaxc

Πρόσθετες πληροφορίες