Ο ρόλος του φόβου στην Παράνοια

Σεμινάριο:

“Ο ρόλος του φόβου στην Παράνοια”

&

“Ξεκινώντας και στηρίζοντας μια ομάδα αυτοβοήθειας

για ανθρώπους με ασυνήθιστες πεποιθήσεις”

 

Με τους Peter Bullimore και Shaun Hunt (National Paranoia Network UK)

 Διεύθυνση: Τροίας 44 και Γ’ Σεπτεμβρίου (πλησίον σταθμού Βικτώριας)

 

Το Δίκτυο των Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές διοργανώνει διήμερο εργαστήριο με θέμα τη διαχείριση παρανοϊκών ιδεών και ασυνήθιστων πεποιθήσεων με εισηγητές τους Peter Bullimore καιShaun Hunt από το National Paranoia Network του Ηνωμένου Βασιλείου. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2015 στην έδρα του Δικτύου στην οδό Τροίας 44 και Γ’ Σεπτεμβρίου, πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ Βικτώρια.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρέχει ένα διαφορετικό τρόπο κατανόησης του νοήματος της εμπειρίας και διαχείρισης των ασυνήθιστων ιδεών, αποδομώντας την έννοια της παράνοιας και αναπτύσσοντας μια εναλλακτική προσέγγιση γύρω από αυτήν. Οι ομιλητές θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μεταφέροντας νέες ιδέες και στρατηγικές διαχείρισης των ιδεών με λειτουργικό και βιώσιμο τρόπο με σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων τόσο των ανθρώπων που τις βιώνουν όσο και αυτών που δουλεύουν υποστηρικτικά με άτομα με εμπειρία.

Ο Peter Bullimore είναι συν-ιδρυτής του Νational Paranoia Network και συντονιστής του Asylum Associates ενός εκπαιδευτικού και συμβουλευτικού φορέα σε θέματα φωνών και παράνοιας. Έχοντας περάσει δέκα χρόνια ως ψυχιατρικός ασθενής και έχοντας βιώσει αρκετές κρίσεις παράνοιας κατάφερε διεκδικήσει τη ζωή του από το ψυχιατρικό σύστημα. Ζώντας ο ίδιος εμπειρία φωνών και παράνοιας, έχει εμπνεύσει, ενθαρρύνει και υποστηρίξει τη δημιουργία αντίστοιχων ομάδων αυτοβοηθείας σε πολλά μέρη του κόσμου. Επιπλέον εκπαιδεύει άτομα στη διαχείριση φωνών και παράνοιας διεθνώς, συντονίζει εργαστήρια εκπαίδευσης με επαγγελματίες ψυχικής υγείας στη συνέντευξη του Maastricht και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Manchester διεξάγει έρευνα πάνω σε θέματα ανάρρωσης.

Ο Shaun Hunt έχει επίσης βιώσει εμπειρίες παράνοιας και φωνών, είναι μέλος του National Paranoia Network του Ηνωμένου Βασιλείου και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδικός από εμπειρία (expert by experience) στοπ Βρετανικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας (NHS) υποστηρίζοντας ανθρώπους να προχωρήσουν στη ζωή τους παρά τις αντιξοότητες που δημιουργούν οι φωνές και η παράνοια καθώς και να βγάλουν νόημα από τις εμπειρίες τους

Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και φοιτητές στο χώρο της ψυχικής υγείας, σε άτομα με εμπειρία παρανοϊκών ιδεών και ασυνήθιστων πεποιθήσεων και σε συγγενείς και φίλους τους.

Θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

  

Ώρες σεμιναρίου

Παρασκευή 20/02/2015

Εγγραφές:15:30 – 16:00

Σεμινάριο: 16:00 – 20:00

Σάββατο 21/02/2015

Σεμινάριο: 10:00 έως 14:00

και 15:00 έως 19:00

  

Πληροφορίες εγγραφής

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη φόρμα εγγραφής και να τη στείλουν στο e-mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εναλλακτικά, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα αποστολής mail, η εγγραφή μπορεί να γίνει τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης στα τηλέφωνα που παρατίθενται παρακάτω.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνεισφορά των 20 ευρώ είναι προαιρετική και γίνεται στο χώρο του σεμιναρίου κατά την εγγραφή. Η όποια συνεισφορά σας είναι γα εμάς σημαντική προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα των ομιλητών.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 Αφίσα - Φόρμα Εγγραφής

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διήμερο στα τηλέφωνα 694 430 2577 &

695 125 7662 και σχετικά με το δίκτυο στο: www.hearingvoices.gr

Πρόσθετες πληροφορίες