6ο Διεθνές Συνέδριο ‘Ακούγοντας Φωνές’ - Θεσσαλονίκη, 10-12 Οκτωβρίου 2014

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το επόμενο παγκόσμιο συνέδριο Hearing Voices θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 10 έως 12 Οκτωβρίου 2014.

Τα Διεθνή Συνέδρια ‘Ακούγοντας Φωνές’ οργανώνονται από το Intervoice, ένα διεθνές δίκτυο ανθρώπων που ακούνε φωνές, κριτικών επαγγελματιών και ερευνητών, συγγενών και άλλων ενδιαφερόμενων πολιτών. Στόχος του δικτύου Intervoice είναι η αλλαγή του τρόπου κατανόησης και αντιμετώπισης της εμπειρίας ακρόασης φωνών μέσα από την παραγωγή και διάχυση νέας γνώσης σχετικά με τις φωνές και την προώθηση εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης των φωνών, που βασίζονται στην αυτενέργεια και την αυτοβοήθεια. Το 6ο Διεθνές Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη οργανώνεται από το Ελληνικό Δίκτυο ‘Ακούγοντας Φωνές’ και το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας, και αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων συνεδρίων, που έγιναν στο Maastricht της Ολλανδίας το 2009, στο Nottingham της Αγγλίας το 2010, στη Savona της Ιταλίας το 2011, στο Cardiff της Αγγλίας το 2012 και στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 2013.

Το Συνέδριο καλούνται να παρακολουθήσουν άνθρωποι που ακούνε φωνές, συγγενείς, επαγγελματίες και ερευνητές στο χώρο της ψυχικής υγείας και όσοι ενδιαφέρονται για την εμπειρία των φωνών. Στο Συνέδριο περιλαμβάνονται ερευνητικές ανακοινώσεις, αφηγήσεις ζωής και ανάρρωσης, ανακοινώσεις σχετικά με τα τοπικά δίκτυα και οργανώσεις, βιωματικά εργαστήρια και διαδραστικές συνεδρίες. Θα είναι ένας τόπος συνεύρεσης, συζήτησης, ανταλλαγής ιδεών και μοιράσματος εμπειρίας, μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, οπτικές γωνίες και διαδρομές ζωής.

Η ιστοσελίδα του συνεδρίου έχει ανεβεί στη διεύθυνση: http://www.symvoli.gr/conference/hearingvoices/page/main.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσθετες πληροφορίες