Αφηγήσεις των Μελών του Δικτύου της Αθήνας

 

Όπως παρουσιάστηκαν στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Hearing Voices - Ιταλία

 

             
 

 

 

 

Ιουλία Αυγέρη

Αν πριν από 26 χρόνια, που κατέρρευσα για πρώτη φορά, υπήρχε μια ομάδα σαν το Hearing Voices δε θα ΄χε χρειαστεί να γράψω αυτά τα «μαύρα» στιχάκια.

Σίγουρα θα είχα αποφύγει πολλές ψυχικές και σωματικές ταλαιπωρίες (εγκλεισμούς, καθηλώσεις, προσβολές, ταπεινώσεις, λάθη οφειλόμενα σε κρίσεις πανικού κ.τ.λ.).

Πείστηκα ότι δεν είμαστε «στοιχειά», αλλά «εξαιρέσεις» με δικαίωμα στη «διαφορά»

συνέχεια.....

 

Παναγιώτα

Έχω πάνω από ένα χρόνο που πηγαίνω στην ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας. Μου άρεσε καταρχήν η ελαστικότητα στους κανονισμούς και το ότι δεν απαιτούσε χρηματική συνδρομή. Εξάλλου η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ μοναξιά και είχα την ανάγκη για το αίσθημα του «ανήκειν».

συνέχεια......

 

Παρουσίαση (poster) του Ελληνικού Δικτύου Αθήνας (αρχείο .pdf)

 

Poster Savova 2011

 

 

 

 

Μέλος του Δικτύου

Οι φωνές είναι οι χορδές του μυαλού, κάθε φορά το γραντζουνάνε με ίσως και περιττές ιδέες, σκέψεις, τότε αρχίζει να γίνεται παραφωνία. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τις σωστές νότες ώστε να ακούσουμε κάποια στιγμή την μελωδία που μας αρέσει να έχουμε στο κεφάλι μας. Οι φωνές είναι μια άλλη πραγματικότητα, η πραγματικότητα ενός πλαστικού κόσμου που ζούμε, συσσωρεύεται όπως τα σκουπίδια στη χωματερή μέχρι να βάλουμε φωτιά και να τα κάψουμε. Μην κάνουμε το μυαλό μας χωματερή.

 
 

     
             
     

 Λυκοβουνιώτη Μαρίνα

Είμαι η Μαρίνα και ακούω φωνές .Είμαι μέλος του Δικτύου Hearing Voices και της ομάδας αυτοβοήθειας από το 2010. Το ελληνικό Δίκτυο δημιουργήθηκε ύστερα από επισκέψεις μελών του αγγλικού Δικτύου στην Αθήνα. Πιστεύω ότι το Δίκτυο μπορεί να παρέχει στους ανθρώπους που ακούνε φωνές αλλά και στους επαγγελματίες, απαντήσεις και νέες ιδέες γύρω από την εμπειρία των φωνών...

συνέχεια.....

   
             

Πρόσθετες πληροφορίες